1. Motorizovane garnišne ili garnišne sa motorom su naš prvi i osnovni proizvod. Mi Vam možemo obezbediti Somfy Glydea sistem motorizovane garnišne.


Odlikuje ih pouzdanost, tih rad, kao i mogućnost da se njima upravlja preko prekidača, daljinskog upravljača ili sistema „pametne“ kuće.

Sama garnišna je na krajevima široka 6cm, a  profil u sredini je 3cm širine. To znači da joj ne treba neki specijalni prostor u odnosu na klasične ručne garnišne.

 

 

 

 

Prva opcija – Motor može stajati, kao na slici, okrenut na dole. Njega uvek pokriva zavesa –  tako da se nikad ne vidi!

 

 

 

 

 

 

Druga opcija –  ako u plafonu postoji spušteni plafon dovoljne visine, motor se može okrenuti prema gore, tako da se uopšte ne vidi!!!

 

 

 

Mi uvek preporučujemo motor koji u sebi ima „touch motion“ funkciju. To je funkcija aktiviranja motora rukom. Ne morate po sobi tražiti daljinac, prekidač ili neki drugi kontroler da biste otvorili ili zatvorili zavesu. Dovoljno je da pridjete i blago povučete rukom zavesu u pravcu u kom želite da se zavesa pokrene. Motor detektuje taj pokret, aktivira se i nastavlja da otvara ili zatvara zavesu, već prema Vašoj želji. Motori se sami zaustavljaju u graničnim položajima – skroz otvoreno ili skroz zatvoreno, a po potrebi ih možete zaustaviti i u nekom medjupoložaju.

 

 

 

Osim pravolinijskih, možemo Vam ponuditi i garnišne nepravilnih oblika, odnosno lučne garnišne. Garnišne savijamo tako da prate liniju prostorije ili  prema zamisli dizajnera enterijera.

Jednostavno, kada je dizajn u pitanju nema granica!

Maksimalna dužina pravolinijske garnišne koja se može postići je 15m, a maksimalna težina zavese može biti 100kg. Maksimalna dužina kod lučnih garnišni zavisi od zahteva –  veličine luka, dužine, broja krivina i težine zavese.

Od nas možete naručiti garnišne po principu ključ u ruke sa ugradnjom, a možemo Vam samo isporučiti garnišne. U tom slučaju, svi motori se isporučuju programirani – nakon postavljanja na zid, Vaše je samo da ih povežete na napajanje.

Garancija na samu garnišnu kao mehanički sistem je 2 godine. Na motor je garancija 5 godina!!!

Na svaki Vaš zahtev, ćemo odgovoriti pravovremeno i kvalitetno.

Za sva pitanja i konsultacije stojimo na raspolaganju.

 

 

Načini pomeranja zavese

Naše garnišne mogu pomerati zavese na više načina.


Prvi način je centralno (ili dvostrano) otvaranje. U pitanju je simetrično otvaranje na levu i desnu stranu istovremeno. Obe  zavese moraju da budu istih dužina.

 

 

 

Drugi način je otvaranje sa jedne strane na drugu. Motor se pozicionira na stranu na koju se zavesa nabira, da bi ga zavesa uvek prekrivala – i u zatvorenom i u otvorenom položaju.

Treći način podrazumeva kada se nekoliko zavesa pomera istovremeno s jedne na drugu stranu. Na ovaj način se jednim motorom može pokretati više zavesa na jednom dugačkom zidu. Zavese moraju biti istih dužina.

 

 

Zavese koje se mogu pokretati Glydea garnišnom

Motorizovane garnišne mogu pokretati nekoliko tipova zavesa:

 

Ukoliko je u pitanju ovaj tip zavese, u garnišni se koriste klizači sa drikerima koji su medjusobno povezani sajlicom. Rastojanje izmedju klizača je zbog toga jednako čitavom dužinom garnišne. Na zavesu se našiva traka sa drikerima. Tu traku mi isporučujemo zajedno sa garnišnom.

Kod ovog tipa zavesa, Glydea garnišna se postavlja pored višekanalne garnišne po kojoj se kreće sama panelna zavesa, i ima pokretačku ulogu. Mi Vam možemo isporučiti kompletan sistem Glydea + panelna višekanalna garnišna.