Pravolinijske motorizovane garnišne

motorizovane-garnisne

Motorizovane garnišne ili garnišne sa motorom su naš prvi i osnovni proizvod. Mi Vam nudimo motorizovane garnišne prestižnog svetskog brenda Somfy.

Odlikuje ih pouzdanost, tih rad, kao i mogućnost da se njima upravlja preko prekidača, daljinskog upravljača ili telefona i računara, čak i sa udaljene lokacije kad ste na odmoru ili službenom putu.

Sama garnišna je na krajevima široka 6cm, a profil u sredini je 3cm širine. To znači da joj ne treba neki specijalni prostor.

Maksimalna dužina pravolinijske garnišne koja se može napraviti je 15m, a maksimalna težina zavese koja se može okačiti na garničnu je 100kg.

Garnišne mogu biti JEDNOSTRANE, ili DVOSTRANE (centralne).

jednostrane

Kod JEDNOSTRANIH  garnišni, motor se pozicionira na stranu garnišne na koju se zavesa nabira. Na taj način ga  zavesa uvek prekriva – i u zatvorenom i u otvorenom položaju, i motor je potpuno neuočljiv. Zavesa klizi od jedne stane garnišne ka drugoj.

dvostrane

U slučaju DVOSTRANIH (centralnih), motor otvara zavesu od sredine, na levu i desnu stranu istovremeno. Motor stoji sa one strane garnišne, kod koje je ostavljena električna instalacija.

Jedna od zavesa treba da bude 10-ak cm duža, jer se na sredini ta duža zavesa preklapa preko kraće. Na taj način se u potpunosti onemoguća prodor svetlosti u prostoriju.

tri-jednostrane

Možemo Vam ponuditi i sistem gde jedan motor na jednoj garnišna pokreće više zavesa istovremeno.

Zavese moraju biti jednakih dužina. Ovaj sistem se može koristiti kad imate više prozora u nizu.